fredag, 27 juni 2014, 14:01

Är det bara jag eller finns det ingen som försvarar och verkar för ehandeln?

Jag ska skriva ett hyfsat kort inlägg som jag inte tänkt riktigt färdigt kring än. Men det är något som tryckt mig under en längre tid.

I och med nyheten om att vissa ehandlare blivit anmälda av Sveriges Konsumenter för brott mot personuppgiftslagen så blev det mer påtagligt för mig.

Tidigare i våras var Klarna i blåsväder av Svenska Dagbladet i en lång rad artiklar som var både dåligt skrivna och dåligt underbyggda. Under julhandeln fanns ett antal guider om hur man skulle lyckas handla säkert på nätet utan att bli lurad osv osv osv osv…

Men hörni, vi har ett problem. När media pratar negativt om ehandel på något sätt så hamnar det alltid i en grundläggande frågeställning, och det är: Är det säkert att handla på nätet?

Fortfarande hamnar vi alltså här. Och i dessa artiklar så finns det ingen motvikt till alla de negativa saker som sägs. Vare sig det är en konkurrent till dig eller mig som blir uthängd så är det inte bra för vår affär. (Om du på något sätt jobbar med ehandel).

Jag vill helt enkelt slänga ut en fråga. Är det bara jag som tycker att det inte finns någon instans som försvarar och verkar för att skapa bättre förutsättningar för ehandeln? Är det bara jag som upplever att detta har blivit sämre den senaste tiden? Vem skulle vara en bra aktör för att försvara eller i alla fall ge media, politiker och andra viktiga aktörer en annan bild av historien?

Det är alltså inte något jag fiskar efter att vi skulle göra för det är fel fokus för oss. MEN detta påverkar oss och vanliga konsumenter. Vad kan vi göra?