lördag, 26 februari 2011, 17:23

E-handelsajt likt Wikipedia?

Jag är ju fullständigt förtjust i e-handelssidor som låter mig gräva ner mig i tips och inspiration. När jag hittar sidor som ger mig kunskap via blogg, nyhetsbrev, facebook, artiklar, guides, tips,  filmer… ja, egentligen som ett litet Wikipedia i det som de säljer och är bra på, så är jag såld. Många gånger känns det som större e-handelssidor glömmer att jag vill ha hjälp med att övertyga mig själv om att köpa. Samtidigt som det är dyrt för e-handlare att hantera för många returer. Då kanske en investering i att guida kunden till rätt köp är något båda sidor vinner på.

Jag bloggade på e-postbloggen om Flygstolen. se som har en fantastisk blogg som inspirerar och ger massa värde utan att jag köper en resa av dem.

Tips på bra resmål för dem som tycker om att fotografera, fördelar med att ha hyrbil på vissa resmål, matkulturer och event som arrangeras inom området. Ja, en riktigt trevlig blogg som jag gärna besöker då och då.

Rapunzel.se med sina filmer och deras för-och-efter bilder gör att jag nästan är beredd att köpa mig ett långt svallande hår omedelbart. Och tänk dig in i situationen att du skulle sälja löshår på nätet… Först skulle det känns som en omöjligt uppgift, bara att välja rätt hårfärg eller nyans PÅ NÄTET måste vara fruktansvärt svårt. Många returer och kundsamtal innan det blir rätt men Rapunzel läser detta galant genom att bygga upp en kunskapsbank som tar kunden i handen och hjälper dem köpa rätt.

Bygg Hemma gör samma sak med sina monteringsfilmer, produktfilmer och Martin Timell, så klart. Förstå alla hemma-fixare vilket fantastiskt Wikipedia det detta blir för dem.

Gör köpet till ett nöje genom att hjälpa kunden ta ett bra beslut. Jag tror att några till skulle fungera på samma sätt som mig. Ju längre tid på sidan, desto mer handlare jag;)

Sarah