torsdag, 17 november 2011, 23:44

Får man sälja i mailkvitton?

Jag tänkte slira över på den här bloggen då och då, dels för att jag jobbar med Sarah, Kristian och Lena och dels för att jag sitter och sliter med både e-handelslösningar och e-postsystem från och till. Ni hittar mig även på I love email.

Jag tänkte på det här med hantering och användning av kundregister och persondata, det är ju lite komplicerat ibland och mer komplicerat kommer det att bli. Sarah tipsade mig om det här intressanta avsnittet ur Vetenskapens Värld på SVT Play (spola fram till 22 minuter) som handlar om bland annat internets utveckling och persondata på internet.

svt-play-internet

Om man inte vet vad man får och inte får lov att göra med till exempel ett kundregister är det ganska tacksamt att fråga någon som jobbar med dessa frågor. Sarah och jag som bloggar på I love e-mail diskuterade hurvida man får lov att använda merförsäljning i e-postkvitton. Det är ju trots allt en slags reklam som man prackar på folk. Jag ringde en jurist från vår branschorganisation och fick svaret att merförsäljning via e-postkvitton får lov att skickas till alla kunder i Sverige.

Som Sarah nämnde i inlägget i går, fick vi en intressant intervju med Johan Staël von Holstein i lördags och han trillade också in på ämnet persondata, eller digitalt slaveri, som Johan kallar det. Håll utkik efter kunskapsbrevet från Nordic eCommerce Knowledge den 8 december om ni vill höra hela intervjun. Både Ola Ahlvarsson och Johan Staël von Holstein hade många intressanta tankar kring entreprenörskap och e-handel.