tisdag, 12 april 2011, 09:00

Fysisk värld härmar e-handeln

Det händer allt oftare att jag tycker att fysisk värld härmar e-handeln. Framför allt sen alla surfplattor har kommit.

Jag läste en spännande artikel igår om hur pensionärer i Japan mellan 70-90 år nu har hittat ett sätt att lära sig allt som har med cyberspace att göra. Inlärningskurvan är nämligen inte alls lika brant när det kommer till IPAD som för en PC där du måste ha vissa förkunskaper. Vill du göra något i en IPAD så petar du på det du vill göra. Du behöver inte använda kommandon eller förstå att du ska dubbelklicka ibland och hålla inne shift ibland… Logiskt och pedagogiskt. Tack Apple!

Toshihiro Okada, en pensionerad arkitekt på 79 år, säger så här:

“Seniors these days have the trifecta of time, money, and curiosity,” says Okada. “The iPad is never out of my hands.” Så om Apple äntligen har hittat ett sätt att nå den målgruppen som faktiskt har pengar, tid och nyfikenheten inför att se vad den yngre generationen sysslar med så ska vi nog göra allt för att hänga på trenden.

För en tid sedan skulle vi beställa hamburgare på Max. Se vad de har tittat på hur e-handeln och hur surfplattor fungerar.

 

 

Så smidigt att slippa stå i en lång kö och bli irriterad att velige-Börje inte kan bestämma vilken dip han ska ha. I detta fallet, tack vare att vi hade beställt innan vi kom till kassan var det bara att promenera före och hämta ut maten.

Hur surfplattor gör det möjligt för oss att rikta oss till en äldre målgrupp och barn som växer upp är, så klart, ett ämne på Nordic eCommerce Summit.