tisdag, 30 november 2010, 09:15

Gifting-när skall det komma till Sverige på allvar?

Jag saknar Gifting hos de svenska ehandlarna, dvs. någon slags gåvoavdelning/presentavdelning på sidan! Detta är ett stort kapitel i vår Mystery Shopper undersökning, då det är vanligt förekommande i USA, där metodiken till undersökningen kommer ifrån. Jag tror att det inte prioriteras av svenska ehandlare, då de inte ser nyttan med det….eller rättare sagt förtjänsten. Det kan ju vara allt från att man kan köpa presentkort till att man kan välja presentpapper själv eller registrera vilka presenter man önskar sig vid alla slags tillfällen. Jag tror att detta dels skulle ge företagen en hel del merförsäljning och dels skulle det höja svenska ehandlares ganska låga siffror när det gäller kundtjänst(enligt vår senaste Mystery Shopper undersökning 2009)

Utan att bli allt för långrandig med detta så vill jag visa en otroligt söt liten funktion  som jag hittade på Macy´s från USA. De har en stor avdelning bara för presenter och bl.a. så hittade jag detta sätt att kontakta Tomten!!! Man kan skapa sin egna önskelista och sen kan man posta den till Tomten!

En söt liten julsång spelas medan den lilla flickan pratar till sin lillebror och till barnet(jag)som skall skriva önskelista! Jag blir tårögd(börjar bli gammal uppenbarligen;)och knåpar ihop en önskelista…..

Okej, den blev kort, men jag är osäker på om jag är på Tomtens Snäll Lista eller ej, bäst att vara ödmjuk i såna här lägen=)

Sen kan man printa ut listan och skicka till Tomten på Nordpolen! Naturligtvis så har Macy´s som av en ren slump såna brevlådor i sitt varuhus, vad är oddsen, och då kan ju mamma och pappa passa på att handla massa saker inför julen också!

Presentavdelningen innehåller massa andra saker som är snyggt paketerade, både bildligt och bokstavligen!

Jag väntar med iver på att detta fenomen skall landa i Sverige på riktigt och tror att detta kommer att leda till mycket mer affärer. Detta baserat helt på magkänsla, man vill ju bli omhändertagen när man handlar? Det vill iallafall jag! Möjligheterna är oändliga och orsaker till att köpa presenter till släkt och vänner saknas ju inte så varför inte hjälpa konsumenter på traven och ge dem ännu fler anledningar?

Nu skall jag koncentrera mig på att vara snäll fram till jul så att jag får den där dockan;)