torsdag, 22 december 2011, 14:42

Grattis alla e-handlare!

Jag hoppas att ni nu kan lyfta blicken från packbordet och sträcka på er, för det förtjänar ni. Ni tillhör nämligen vinnarna i dagens Sverige.

Julhandeln slår nya rekord. Flera och flera rapporterar om försäljningsrekord, rekord i sorterade paket och liknande. Posten har till exempel gjort en undersökning som visar på att var tredje svensk har julhandlat på nätet. Generellt pratas det om ca 10% volymökning inom e-handeln jämfört förra året. Detta i ett land där fler och fler fysiska butiker vittnar om en nergång och oron på finansmarknaden är påtaglig.

Vår Mystery eShopper Rapport visar att nordiska e-handlare levererar snabbare än till exempel amerikanska e-handlare. 87,5% levererar på 4 dagar eller kortare. Nordiska e-handlare har också genomgående ett högt förtroende och arbetar aktivt med sina garantier och returlöften. Snabba leveranser, hör leveranssäkerhet och en trygg köpupplevelse  är viktiga faktorer för att konsumenterna ska lita på e-handlarna. Resultatet av detta ser vi nu i en ökad julhandel på nätet.

Nästa år lyfter vi omsättningen till nya höjder! Fler och fler kedjor är på väg ut på nätet och många erfarna har nya lösningar på gång. Detta vittnar om en stor framtidstro och att -handlarna investerar i sina lösningar.

Nu samlar vi kraft ett par dagar och så kommer vi som en raket efter nyår!

God jul och gott nytt år på er!