fredag, 19 oktober 2012, 14:00

Heter det e-butik, webshop, nätbutik, e-handel eller bara handel?

Jag har funderat på en sak. Många säger till mig att vi ska inte kalla e-handel för just e-handel utan vi ska få bort e:et så e-handeln inkluderas i hela handelsbegreppet. Är det bara jag som tycker det är tråkigt? Jag tycker, på riktigt, att e:et borde få ännu mer fokus. Om vi tittar in i framtiden så borde det väl rimligtvis vara fler som har e-handel än handel? Att en affärsverksamhet om tjugo år bara har handel (fysisk verksamhet) kommer väl då att upplevas som mer begränsat. Vilket i och för sig inte är något negativt för kanske just den verksamheten men de som har ett ”e” före ska väl ses som mer komplett? ”E-handel” ser väl mer gediget ut än ordet ”handel”. Jag tycker ”handel” ser lite amputerat ut och kan väl vara en riktig känsla. Eller:)?

Nä, e-handel tycker jag det ska heta!

Nu till en nåt annat vi måste reda ut. För flera år sedan fick jag bannor för att jag sa e-butik om en större e-handel. Det var tydligen helt fel uttryck. När jag frågade vad jag fick säga så var förslaget e-handelsverksamhet. Till min fråga: Vad säger vi om en nätbutik, webshop, e-handel? Varför finns inte samma urval som i fysisk värld?

Butik, varuhus, magasin, affär, boutique, kiosk, livs och så vidare. Hade det inte varit mycket mer tydligt om vi gjorde samma i den digitala världen? E-butik, e-varuhus, e-magasin, e-affär, e-boutigue, e-kiosk, e-livs osv? Dels skulle det bli tydligt vad det var och sen kunde vi sätta lite bling, bling på e:et:)

Ok, det är lite humor i inslaget men varför ska vi arbeta på att ta bort e.et? Varför inte jobba på att utveckla det även i ordet?