fredag, 6 maj 2011, 13:11

Jimmy, Gary och en flamingo!

 

Innan jag ska gå upp på scen och introducera Gary Vaynerchuk, som visat att han är en man med ett stort hjärta för sina kunder (PÅ RIKTIGT), så känner jag mig smått nervös. Jimmy Öström, Blekinge bilradio, en stor man med ett stort hjärta, men inte alls lika känd. Hur kommer de att fungera ihop, funderar jag. Innan strålkastaren tänds på mig och jag ska presentera Jimmy och sen Gary, så kastar jag ett öga mot Jimmy som sitter bredvid Gary intill scenen. Han lutar sig mot Gary och säger en mening med en yvig gest… Gary lyssnar på Jimmy, drar tillbaka huvudet och tittar på Jimmy. Och så lägger Gary av ett sånt asgarv och klappar Jimmy på benet, ger honom en snabb kram. Då, i den stunden, står tiden helt stilla för mig. Allt jag ville skulle komma fram i nästa pass, (Jimmy som förband till ”Gary the great”) vet jag kommer ta över fullständigt på precis det sätt jag önskat. Jag måste blinka snabbt ett par gånger för att inte fälla en tår inför 950 personer. I den stunden vet jag att allt slit, alla sömnlösa nätter och alla middagar jag missat den senaste tiden var värt allt för att få vara med om mötet mellan Jimmy och Gary.

Bilden ovanför tog jag när jag satt i soffan och lyssnade till Gary. Jimmy, Gary och flamingon i strålkastarljuset. Är det bara en bild jag får ha kvar från Nordic eCommerce Summit 2011 så är det denna korniga bild på männen med så stora hjärtan för sina kunder.

Idag, dagen efter, får jag ett mail av Jimmy där han är alldeles överväldigad över att så många tyckte att han var intressant. Jimmy som delar med sig av vad som helst, inte sätter någon prestige i någonting. I alla lägen levererar han mer till sina kunder än förväntat och alltid tar han sig tid för sina kunder. Han erkänner gärna att hans anställda är bättre än han själv på vissa områden. En man som har fattat vad e-handel går ut på: Att bry sig om och tacka sina kunder.

Gary och Jimmy, stor respekt till er båda –  inte bara för att ni lyckats med era affärer – utan för er ärlighet och för att ni är fantastiska som människor.

Sarah