söndag, 7 december 2014, 20:54

Kan prenumerationsknapp vara något för dina produkter?

Just nu sitter vi och testshoppar 100 ehandelssajter i Norden. Det ger enormt många uppslag till intressant innehåll. Vi förbereder två nya eHandböcker, en hel dag för presentationer kring julhandeln, innehåll för Mystery eShopper-dagen med mera.

Jag har precis testshoppat Apoteket och Apotea vilket har varit intressant. Två sajter som har tydliga fokus båda två men de är helt olika. Apoteket har en bredd på funktioner på sajten som är trevliga. Det vill säga många olika funktioner. De jobbar mycket med att framhäva att de kvalitetssäkrar det som säljs hos dem och de har flera initiativ kring rådgivning, till exempel filmer och guider kring olika åkommor. Det har inte Apotea alls i samma utsträckning, dock är deras sajt mer fokuserad på att optimera vissa funktioner. Till exempel är deras rekommendationer på varje produkt mer utvecklad än Apotekets.

Båda lyfter fram anledningar till varför man ska köpa just hos dem. Apoteket lyfter dem också på varje produkt och Apotea har dem statiskt längst upp och till vänster på sajten – var man än är.

Något som jag tycker att Apotea gör som är bra är att de erbjuder besökaren att prenumerera på produkter.

Prenumereraknapp-på-produkt1

Den blå knappen bredvid ”köp-knappen” frågar om du vill prenumerera och klickar du på den ser du alternativ på hur ofta eller sällan du vill ha dem.

Alternativ-på-prenumerationsintervall

 

Det här har jag tänkt på tidigare när jag handlar mina hudkrämer (som alltid tar slut), schampo, matvaror mm. Jag tycker sånt är så tråkigt att komma ihåg. Jag hade gärna haft den funktionen på flera sajter.

Dammsugarpåsar-prenumeration

Dammsugarpåsar gör det särskilt bra eftersom det är så tydligt vad det kostar i alternativen. En annan ehandel som är riktigt vass på detta är Zoo Zoo.

ZooZoo-prenumeration-1

De talar om vid den blå knappen längst ner att jag sparar både pengar och får ett enklare liv genom att prenumerera på hundfodret. Under knappen finns också en enkel mening om att jag schemalägger prenumerationen efter mina behov.

Klickar jag på knappen får jag upp det enkelt och pedagogiskt där jag försäkras om att jag enkelt kan avsluta denna tjänst. Jag bockar för produkten och klickar på nästa steg.

Zoozoo-Prenumeration-2

I detta steg väljer jag hur ofta jag vill ha just detta foder. Jag påminns om att jag när som helst kan avsluta eller ändra leveransintervall.

Zoozoo-prenumeration-3

I nästa steg så får jag en bra summering på vad jag har bokat och så får jag betala med Klarna. Dvs fylla i mitt personnummer för att få det genom KCO. Gillar att de återigen påpekar att det inte är någon bindningstid.

ZooZoo-prenumeration-4

I varukorgen så talar de om att första säcken med djurfoder kommer med en gång och nästa om fem veckor, precis som jag valde.

zoozoo5

Jag tycker ZooZoo har gjort det riktigt bra när det gäller just denna funktion. Kanske kan det vara något för din ehandel?