onsdag, 16 november 2011, 13:03

Mystery eShoppa och Johan Stael von Holstein

Lena, mystery eshoppar för fullt för att bli färdig med nästa rapport. Jag gör vissa delar och det berättar jag mer om när vi är klara;)

En sak som jag måste ta upp dock… När jag ska returnera paket och beger mig till min ICA butik för att lämna in paketet som ska skickas tillbaka så slås jag av hur okunniga personalen faktiskt är. Vid fyra tillfällen har jag lämnat in paket de två senaste veckorna. Varje gång frågar personalen om de ska skicka det som brev eller paket och om jag vet vad som är bäst. HUR SJUTTON SKA JAG VETA. Det är bara en av de frågor jag fått. Jag hålls kvar tills de har frågat en eller två kolleger och när de känner sig säkra släpper de mig. Vid ett tillfälle kunde inte paketet skickas med Posten utan skulle gå med Schenker… och de visste inte alls var jag kunde gå för att få iväg mitt paket. Hörni, detta känns alldeles för osäkert. Jag som kund vill komma till ett ställe där de kan svara på mina frågor och jag känner mig säker på att jag får tillbaka mina pengar som jag ligger ute med.

Är jag hemsk om jag säger att jag förstår att Amazon funderar på egna utlämningsställen eller att Lindex lämnar ut i butik. Kundservicen hamnar i det här läget på nån som faktiskt inte jobbar för Posten eller för e-handlaren. Jag vill inte hänga någon men jag tror att här har vi en sak som vi glömmer när det gäller kundupplevelsen. Och jag förstår att det kan vara olika när det gäller vika ICA-butik och så vidare men i alla fall. Vad tycker ni?

Nåväl, till nån som inte är rädd för att säga vad han tycker eller känner som är en mer känd e-handelsprofil, Johan Stael von Holstein. Man får hålla med honom i hans teorier eller politiska åskådning men även om du inte skulle göra det så tycker jag det är oerhört befriande med en person som vågar säga precis vad han tycker. Jag och Christopher träffade Johan i lördags för en intervju till vår nästa eDokumentär. Det var ett öppenhjärtligt samtal om entreprenörskap, Sveriges sätt att skapa förutsättningar för entreprenörer (eller inte skapa förutsättningar), politiska åskådning, bubblor, Letsbuyit vs Groupon och hur vi verkar för att framtiden för e-handeln ska bli bättre. Jag uppskattar hans passion, engagemang och tro på människans förmåga och att ta personligt ansvar. Han berättar om vad han lärt sig av Jan Stenbeck, hur han upplever kritik, vad han vill åstadkomma och hur vi alla kan vara entreprenörer och göra Sverige till ett bra e-handelsland.

Vi ska verkligen göra allt för att plocka ut det han säger så ni får lära känna Johan som person, hans åsikter och vad ni själva kan ta med er av det från denna två timmar långa intervjun.

 

 

 

Sarah@@@@@