torsdag, 10 mars 2011, 23:44

Nordic eCommerce Academy har fantastiska elever

Ytterligare två dagar till är till ända av e-handelsutbildningen. Förra gången var Arne B Andersson på Posten värd och skämde bort eleverna med lokaler, kunskap och inspiration. Denna gången var det Klarna och Magnus Fredin som tog hand om oss i två hela dagar. Agendan var varierande men både e-handlare och experter på olika områden. Mataffären.se, Headler och Top Streetware var några av de e-handlare som ställde upp och berättade värdefull information för eleverna. Vår kära fd kollega Mikael Jacobsson från Sapient berättade om olika typer av plattformar. Vi är så glada att Nikke Lindqvist kom trots att det var hans födelsedag.Tusen tack för det, Nikke! Fredrik Lennström hjälpte till att lägga pusslet för alla funktioner en e-handel har. Magnus Fredin från Klarna har fantastisk erfarenhet av hur själva köpet ska läggas upp och det berättade han för eleverna tillsammans med Top Streetware. Stefan Månsby  från Basefarm gjorde en uppskattad övning kring säkerhet på nätet. Johan Hemminger från Monterosa pratade om appar och e-handel. Mycket intressant och mycket diskussioner kring framtiden lockade naturligtvis den dragningen.

Jag måste säga att jag blir så glad att eleverna själva, som är från många olika verksamheter som antingen har e-handel eller vill starta, delar med sig så mycket till varandra. Det har blivit ett riktigt härligt gäng. Fast det är två tillfällen kvar av utbildningen så har jag nästan lite separations ångest.

Klarna som värd var jätte, jättebra. Servade och hjälpte till på alla sätt och vis. När en av eleverna hade svårt att få taxi ut till Bromma när han skulle hem så skjutsade Klarna-Marcus ut honom så han hann med flyget. Generositet på alla plan, kunskapsmässigt, lokaler, arrangemang med alla mattillfällen och intresse för eleverna. Jag bockar och bugar!

Här kommer bilder från dagarna.

Sarah@@@@@