måndag, 26 september 2011, 16:21

Nu får det vara nog!!

Jag har nu fått höra från flera håll… Dock inte från e-handlare men från flera e-handelsleverantörer att Nordic eCommerce Summit i maj var för tufft. Vi tog upp ämnen som varför Auriga och e-handlare kom på kant på forumet Ehandel.se. Magnus Fredin frågade en fråga om det verkligen är så svårt att starta en e-handel om man får investerare som lägger mycket pengar i verksamheten. Detta var tydligen så magstarkt så flera fortfarande är sömnlösa och ”ojar” sig. (Att svaret sen blev att pengar är inte avgörande för att en e-handel ska lyckas. Att personer och deras kompetens är viktigare… det har glömts bort)

Nu har jag på omvägar, för det är ju ingen som kommer till mig direkt, fått höra vid ett flertal tillfällen att jag var så hemsk som lät det komma fram på scenen. Att man dessutom hänger ut de personer som faktiskt vågade ta upp kontroversiella saker och kallar dem idioter och diverse kan jag inte förstå. Om ni nu tycker att vi var så dumma och sa såna saker hur kommer det sig att ni själva tycker att ni kan ta till såna vokabulär. Är det inte bättre vi tar upp ”jobbiga” ämnen under ordnade och konstruktiva former?

Ena stunden är NES  bara ryggdunkanden och då är det fel och när vi väl tar upp ämnen som har bekymrat branschen då är det också fel. Ska vi hjälpas åt och ta nordisk e-handel till en ny nivå så frågar jag er hur ni tror att det går till? Ska vi sjunga ”Kumbaya” och säga trevliga saker när vi har personerna framför oss för att sen vända oss om och säga nåt helt annat bakom ryggen?

När vi var i Boston så sa man vad man tyckte och alla var väldigt raka och ärliga. Man sågade både leverantörer och e-handlare. Man berättade vad man tyckte om QR-koder, betallösningar och sociala medier. Dessutom var man väldigt personlig och berättade varför man uttryckte en viss åsikt.

Konstruktiva diskussioner där alla vågar bjuda lite mer på sig själv är ett håll vi måste åt. Om det betyder att någon säger något som får igång diskussionen eller att jag har en för djup urringning. Ja… Vi har i alla fall nått vårt mål och det är att ni börjar prata efter eventet. Sluta ”Mjaua” och bidra till en konstruktiv diskussion. Ordet är fritt nedan och jag ser fram emot era kommentarer.