måndag, 17 oktober 2011, 22:09

Podcast om Klarna

I morgon tisdag släpper vi på Nordic eCommerce Knowledge vår första podcast. Vi har länge velat göra något som hyllar företeelsen e-handel för att den har utvecklats så pass bra trots många motgångar.

eDokumentären handlar om Klarnas sätt att hitta, rekrytera och ta hand om personal. Medelåldern på Klarna är 27 år och det ställer vissa krav på ledarskap för att motivera så pass ung personal. I detta arbetet så stötte jag på en riktigt intressant kille, Linus Jonkman, som har fördjupat sig i ämnet Generation y. (Född 1982-2002, ungefär, alla är inte helt överens om årtalen) Han kunde ge mig flera ”ögonöppnare” när det gäller att första vad som triggar den här generationen och det har minst sagt varit ”vrålintressant” att lära sig något mer i ämnet. Mycket stämmer in på hur Klarnas grundare och ansvariga idag vägleder sin personal.

Vet ni vad som är den absolut viktigaste ingrediensen till att en person från generation y ska trivas på sitt arbete? Tydligt ledarskap… Intressant va?!

När jag besökte emeet så var en diskussion om just detta – hur du hittar unga drivna människor som är engagerade i sitt arbete. Besök Linus Jonkmans blogg för att läsa mer kring ämnet. Vill ni lära er mer om detta så rekommenderar jag verkligen Linus! Tack Linus för din nya bok och allt du har lärt oss om Nordic eCommerce Knowledge, det har varit ett sant nöje.

Sebastian Siemiatkowski, Niklas Adalberth, Victor Jacobsson, Magnus Fredin, Karl Prytz och Chris Olsen, ni har varit fantastiska att jobba med och jag är imponerad över er generositet i allt. Artikel om generation y av Linus, eDokumentären och mycket annat smått och gått skickas ut i morgon kl 10.00 med vårt kunskapsbrev. Anmälan görs i guldramen på den här sidan.

Lite bilder från arbetet ihop med personerna på Klarna.

Intervjun med Sebastian, Niklas och Victor.

Jag och Sebastian.

Många skratt och en del allvar blev det.

Karl Prytz var rak och tydlig.

Vi är så glada att Karl ville ställa upp och var så pass ärlig i allt.

Magnus Fredin tyckte jag var något tuff ibland. Men han svarade på allt.

Till dagens bästa bild. Vi gör oss så bra i solljuset:)

Sarah