lördag, 12 mars 2011, 18:57

Spel på nätet fostrar våra barn att shoppa på nätet!

Min dotter spelar alla möjliga spel på nätet och jag vill gärna hänga med och se vad hon gör när hon är ute i cyberspace. Panfu är ett spel som hon har ägnat mycket uppmärksamhet åt, (även om hon byter spel väldigt ofta).

Jag registrerade ett konto och fick en panda tilldelad som då representerar mig och jag måste säga att jag häpnar. Mycket av det som vi upplever att e-handlare haltar med är Panfu riktigt vassa med. Logiskt, pedagogiskt, guide till rätt köp, övertalning till köp, e-postkommunikation… ja det finns mycket jag skulle kunna räkna upp som gör mig imponerad. Min moraliska sida kanske inte jublar när jag ser att de tjatar på mitt barn att hon ska köpa mer och mer. Vi lämnar det utanför detta inlägg.

Två exempel på när de tjatar på mig att bli ”guldpanda”…

Dock kopplar de ihop datorn med telefonen. Sammanlänkar flera kanaler och barnen är ju vana att använda sig av det.

 

 

Överallt har pandorna möjlighet att spela, chatta med andra pandor. I världen träffar de andra pandor som har köpt kläder, inredning och andra prylar som de kan använda sig av i den här världen.

Under spelets gång kan jag alltid se hur mycket pengar jag har, vilka saker jag köpt, status på alla möjliga delar… och det krånglar aldrig och är svårt med inlogg. Panfu ber mig inte om en massa information som jag sen inte har nytta av att jag har lämnat ifrån mig. ber de mig om information så får jag genast nytta av att jag berättat just det.

Det är fantastiskt enkelt att genomföra köp. Var vill jag komma med detta?

Hur uppfostrar de här spelen våra barn? Vilka krav kommer den kommande generationen att ställa på e-handlare? Om vi inte har anpassat våra e-butiker gentemot deras förväntningar, kommer de vara illojala då?

Ja frågorna hopar sig och vi ska titta närmare på detta under summitet. Mitt tips är att gå in och testa flera av de här spelen. Panfu, MovieStarPlanet mfl.

Sarah