fredag, 11 mars 2011, 15:55

Vad ska agendan på Nordic eCommerce Summit 2011 innehålla?

Jo, det ska jag tala om för er.

Vi börjar den 4 maj med att lägga status för nordisk e-handel. Den nya Mystery eShopper-rapporten kommer, så klart, att visa på en hel del fakta som jag tror både överraskar och förvånar. Vi kommer titta närmare på hur e-handlare själva utvärderar och analyserar sina egna siffror för att förbättra sig. Under detta passet ser vi bland annat Coolshop.dk och Top Streetware.

Passet efter lunch kommer fokusera på att prata om hur vi hittar nya målgrupper utan att gå utanför sin egna marknad. Barn lär sig handla på nätet via onlinespel. Kommer de att ställa andra kvar på e-handlare i framtiden? Många äldre upplever att det är enklare att hantera surfplattor än en vanlig dator. Tänker du på dem när du optimerar din e-butik? I detta passet träffar vi bland annat InUseMonterosa och Headler.

Sista passet på första dagen kommer att beröra fler saker. Vad resulterar det i att kunden kan förfina och filtrerar sin sökning i din e-butik samtidigt som de har möjlighet att få en riklig produktbeskrivningen? Skiljer det sig mellan olika länder? Nelly.com och Carpetvista är några som kommer dela med sig av erfarenheter.

Hur organiseras olika typer av e-handelsverksamheter? Två e-handlare, en från B2B och en från B2C jämför sitt sätt att arbeta.

Vad ser vi i framtiden inom logistik och betallösningar? Headweb är en e-handlare som är med på denna punkt.

Andra dagen den 5 maj börjar vi att prata om hur man konkurrerar på annat sätt än genom lägsta pris. Sportamore, Brandos, Kitsch.se, Happystore.se är några vi får träffa på morgonen.

Efter lunch får vi lyssna till Blekinge bilradio som vill ge sina kunder den bästa servicen och vem är inte bättre att följa efter dem än självaste Gary Vaynerchuk.

Sista passet kommer att behandla begreppet social shopping och vad vi bör ha ögonen på inom det området. Vi har flera e-handlare på scen och ja, det blir ganska många fler än jag har avslöjat här. Fortsättning följer.