tisdag, 25 september 2012, 09:47

Vad tycker ni om detta?

Återigen är det då ett sånt här inslag på TV som bara visar en bild av historien.
Det är inte ofta men det händer då och då. Jag ser eller hör något som jag får en olustkänsla inför men kan inte riktigt sätta ord på det. När jag ser såna här klipp så tycker jag inte vi kommer fram till något.

Information%20om%20v%C3%A5ra%20internetvanor%20%C3%A4r%20en%20miljardindustri

Dessutom när det målas upp på det här sättet att allt jag gör på nätet registreras av företag som bara väntar på att hugga mig i rätt situation när jag inte kan motstå att förköpa mig helt okontrollerat… Så kan man också vända på det. Hur kommer det sig att jag fortfarande får så många irrelevanta och ointressanta erbjudanden på nätet. Om nu företag har ALL information om mig. Är de så lata så de inte kan anstränga sig det minsta?? Om jag skriver något i mina mail om Canon kameran så tar jag gärna ett bra erbjudande på det.

Å andra sidan så är det självklart att jag ibland oroar mig för att min dotter ska ha svårt att få det arbetet hon verkligen vill ha för att missvisande information om henne finns på nätet. Vänner kan tagga henne i alla möjliga situationer, hon kanske i tidig ålder gått med i en grupp som ger en felaktig bild av henne och så vidare.
Men har inte den här diskussionen stannat på en konstig nivå? Jag gillar inte att frågan tas upp om och om igen men att vi aldrig kommer fram till något konstruktivt utan bara stannar vid ”förfasandet” över att det finns små gubbar som följer efter mig och kollar allt jag gör…