fredag, 8 juni 2012, 09:55

Webbens framtiden är mobil och föränderlig

Ni som besöker www.nordicecommerceknowledge.se har säkert märkt att det har varit lite stökigt på sidan de senaste dagarna. Det beror på att jag bygger ny hemsida och har den här gången valt att testa mig fram live – en publik betaversion. Framförallt kommer jag att anpassa den till fler olika enheter som exempelvis surfplattor. Detta innebör större text och större träffytor för alla länkar.

Webbens framtid är till en stor del mobil, men till lika stor del tror jag att den är föränderlig. Precis som den alltid varit.

Jag lägger därför inte tid på någon förstudie på den lilla sajt vi har utan vi testar mig fram och du får räkna med att det är stökigt ett tag till. Mitt mål är att paketera vår kunskap – våra artiklar, podcasts, filmer med mera, på ett så attraktivt sätt som möjligt och jag uppmanar dig att skicka feedback. Både ris och ros är välkommet.

Jag hämtar mycket av min inspiration från en av våra mer kända webbdesigners, som bloggat sedan 1995, Jeffrey Zeldman.

Läs gärna hans webbdesignmanifest 2012.

PS. Även vårt kunskapsbrev som vi skickar idag har en ny form i samma stuk. Hör gärna av dig om du inte är prenumerant och vill ha utskicket.