tisdag, 15 februari 2011, 15:55

Who needs more than five minutes to make a point, anyway?

Nordic eComerce Summit 2011 närmar sig med stora steg och för oss, i synnerhet Sarah som jobbar hårt med innehållet, är det högaktuellt med vad och hur man ska presentera ett ämne för en publik.

Jag vill bara tipsa om ett lite annorlunda upplägg av kunskapsföreläsning kallad Ignite. Kortfattat så är det föreläsningar där den som talar ska leverera kunskap inom något ämne, men du har exakt 5 minuter på dig och dina 20 presentationsbilder byts automatiskt var 15:e sekund. Visst kan det tyckas en aning absurt med det strikta formatet MEN det tvingar dig att försöka vara strukturerad, underhållande och hålla dig till ämnet.

Det kan vara ett intressant experiment för alla som ska hålla en föreläsning någonstans att passa in sin presentation i samma ramar och se vad det ger. Ibland behöver man en sådan övning för att slipa bort onödig utfyllnad och hitta själva kärnan i sitt budskap (Nu ska jag bara hitta samma trimningramar för mina egna textinlägg).

Vill du kolla in konceptet och samtidigt lyssna på en underbar idé där GPS, sociala media och människors välvilja blandas rekommenderar jag er att titta på Joe Edelmann’s föreläsning om projektet Citizen Logistics.

The Cynical Girl, Laurie Ruettimann, skrev ett inlägg om hur det är att vara talare utgående från rubriken på det här inlägget. Du hittar artikeln i hennes blogg The Cynical Girl

Läs också gärna Jason Seidens inlägg om en föreläsning ur en van talares perspektiv.